Паски дієтичні
За тиждень Великдень, і це свято завжди асоціюється з теплою сімейною атмосферою, гарними традиціями і смачними стравами на столі.
Багато жінок не їдять традиційні страви бо вважають їх не дієтичними і бояться погладшати. Не варто перейматися, адже існують рецепти, які не вплинуть на вагу.
Паска заварна
Інгрідієнти:
- молоко – півсклянки (1%)
- сухі дріжджі – 1,5 чайні ложки
- яйця – 5 штук,
- цукор – 3 столових ложки
- борошно – 2-3 склянки
- родзинки, курага – за смаком
Приготування:
Скип’ятити молоко та заварити в ньому 1/3 склянки борошна. Розітерти отримане тісто, щоб не було грудочок.
Розвести дріжджі в невеликій кількості молока, потім додати їх у заварене тісто. Ретельно перемішайти і дати настоятися.
Тим часом перетерти жовтки з цукром. Білки (4 шт.) просто збити у піну. Вилити все це у тісто та вимісити.
Отримане тісто залишити на 2 години у теплому місці, щоб підійшло. Воно не повинно бути крутим. Потім додати розтоплене масло, висипати подрібнену курагу й родзинки, решту борошна та ретельно вимісити.
Розділити тісто на частини, викласти їх у форми та випікати при температурі 180 – 200°С.
Дістати готову паску з духовки, дати їй охолонути та полити глазур’ю. Її можна зробити із залишків білка.
Паска дієтична без дріжджів
Інгрідієнти:
- молоко – 300 мл
- маргарин – 75 г
- борошно – 500 г
- яйця – 2-3 шт.
- цукор – 1 склянка
- сода – половина чайної ложки
- курага, родзинки – за смаком
Приготування:
Розтопити маргарин на водяній бані, охолодити та додати у нього перетерті з цукром яєчні жовтки.
Просіяти борошно, додати у нього отриману жовткову масу, тепле молоко, соду, погашену оцтом, і родзинки. Добре вимісити.
Окремо збити білки та додати їх у тісто.
Форми для пасок змазати олією, посипати манкою або борошном і викласти у них тісто.
Випікати паски при температурі 180 – 200°С близько 40 – 45 хвилин.
Після того, як вони охолонуть, верхівки треба полити глазур’ю.
Смачного!